Onthulling bord Loowaard om afvaldumping tegen te gaan

Onthulling bord Loowaard om afvaldumping tegen te gaan

8 december, 2020 Uit Door admin

Op donderdag 3 december is het nieuwe bord bij de ingang van de Loowaard officieel onthuld. Bij de onthulling waren afgevaardigden van GoClean, vrienden van de Loowaard en wethouder Ton Spaargaren aanwezig.

Afvaldumping tegen gaan
Het bord is geplaatst om afvaldumping tegen te gaan. Vrienden van de Loowaard houden sinds de zomer het gebied schoon en zien veel vervuiling. Vooral tijdens de warme dagen. GoClean heeft de Loowaard gemonitord en vond veel zwerfafval van dagjesmensen. GoClean vond onder andere wegwerpbarbecues, opblaasbaar speelgoed en heel veel bierflessen.

Neem afval mee
Met dit nieuwe bord willen de vrienden van de Loowaard, GoClean en de gemeente Duiven alle recreanten aansporen hun afval niet achter te laten, maar mee te nemen en thuis weg te gooien. De plaatsing van het bord is één van de eerste stappen om de Loowaard schoon te houden. Met de resultaten en aanbevelingen van de monitoring gaan de gemeente Duiven en GoClean verdere stappen zetten om zwerfafval te voorkomen. Iedereen moet afvalvrij kunnen genieten van dit mooie natuurgebied.