Onthulling van het uitkijkpunt in de Loowaard

Onthulling van het uitkijkpunt in de Loowaard

18 november, 2022 Uit Door admin

Vrijdagmiddag heeft Wethouder Gemma Tiedink, samen met de kinderburgemeester het nieuwe uitkijkpunt in de Loowaard geopend. Er waren veel belangstellenden aanwezig, ook de leerlingen van de Bernadetteschool. De kinderen zijn in de afgelopen tijd samen met kunstenares Heidi Linck de Loowaard ingetrokken om het natuurgebied te fotograferen. Met trots hebben zij het eindresultaat laten zien in een expositie in Huis van Loo.

De prachtige natuur van de Loowaard met de plas, het groen en de dieren, is het waard om beleefd en ontdekt te worden. Bovendien is in dit gebied veel Romeins materiaal met een militair karakter aangetroffen, wat erop wijst dat in de Loowaard een Romeins (mini)castellum heeft gestaan. Al lange tijd hebben het dorp en de gemeente de wens voor een uitkijkpunt en de wens om op een kunstzinnige manier verbeelding te geven aan het rijke Romeins verleden. Met een fibula (Romeinse kledingspeld) die in Loowaard is gevonden als inspiratie, heeft kunstenares Heidi Linck het uitkijkpunt ontworpen.

Het uitkijkpunt biedt uitzicht op zes perspectieven: natuurlijk het Romeinse verleden, maar ook de Rijn, de Loowaard als natuurgebied, de havezathe, de vroegere steenfabriek en kinderen in de Loowaard. Op de balkons van het uitkijkpunt staan QR-codes, hiermee kunt u verhalen beluisteren van inwoners en andere kenners van het gebied.

Hieronder een impressie van de opening.