Opvang vluchtelingen uit Oekraïne in Duiven

Opvang vluchtelingen uit Oekraïne in Duiven

10 mei, 2022 Uit Door admin

Door de vreselijke oorlog zijn veel Oekraïners op de vlucht. Op maandag 9 mei 2022 is de opvanglocatie bij De Stek in Duiven geopend en zijn eind van de middag de eerste vluchtelingen gearriveerd. “Met dank aan Ontmoetingsplek De Stek en de KerkvoorNu kunnen we vluchtelingen een goed verblijf in onze gemeente gaan bieden”, verklaart burgemeester Huub Hieltjes.

De opvanglocatie
Ontmoetingsplek De Stek stelt tot oktober 2022 ruimtes beschikbaar voor de huisvesting van vluchtelingen, om hen onderdak en ondersteuning te bieden. Er kunnen 24 vluchtelingen uit Oekraïne verblijven. De ruimtes zijn eerst verbouwd, zodat ze voldoen aan de belangrijke eisen voor onder andere brandveiligheid en sanitaire voorzieningen. Op 9 mei 2022 zijn de eerste vluchtelingen gearriveerd.

Er zijn op dit moment geen spullen nodig voor de vluchtelingen die in Duiven arriveren. Er hoeft dus niets gedoneerd te worden bij de opvanglocatie.

Meer informatie
Informatie over de opvang van vluchtelingen in de gemeente Duiven en hoe mensen kunnen helpen: www.duiven.nl/hulp-voor-oekraine. Er is een apart e-mailadres voor vragen: oekraine@1stroom.nl.

foto: De Stek