Oud-burgemeester Fons Lichtenberg overleden

Oud-burgemeester Fons Lichtenberg overleden

4 oktober, 2021 Uit Door admin

Op donderdag 30 september 2021 is oud-burgemeester Fons Lichtenberg overleden. Fons Lichtenberg was van 1989 tot 2000 burgemeester van de gemeente Duiven.

De heer Lichtenberg heeft zich in deze periode met hart en ziel ingezet voor de gemeente en de gemeenschap. De groeikernopgave was een belangrijke opdracht voor de gemeente Duiven, waar hij vastberaden en vol overgave aan heeft gewerkt. Ook heeft hij zich hard gemaakt voor het intensiveren van de samenwerking in de regio Arnhem/Nijmegen en de Liemers.

Zijn sterke persoonlijkheid gecombineerd met grote dossierkennis en deskundigheid kenmerkten hem. Hij heeft veel invloed gehad op de groei en de ontwikkeling van de gemeente en de gemeente Duiven heeft dan ook veel aan hem te danken. Bij zijn vertrek als burgemeester heeft hij de erepenning ontvangen, als blijk van waardering voor zijn werk en inzet. En ook na zijn burgemeesterschap was hij nog actief bij de gemeenschap. Bij het afscheid van Fons Lichtenberg als burgemeester heeft de gemeenteraad van de gemeente Duiven het Burgemeester Lichtenbergfonds ingesteld. Uit dat fonds is jarenlang een prijs uitgereikt aan een plaatselijke instelling, groep of persoon die zich bijzonder heeft onderscheiden op maatschappelijk, cultureel of sportief terrein.

Condoleance
In de hal van het gemeentehuis in Duiven is een gedenkplek ingericht. Belangstellenden kunnen in het condoleanceboek een reactie achterlaten. Er wordt ook een digitaal condoleanceregister op de website van de gemeente Duiven ingericht. Daar kan ook een bericht voor de familie achtergelaten worden.

Ter nagedachtenis van de heer Fons Lichtenberg hangt de gemeente Duiven op maandag 4 oktober de vlag halfstok. Ook op de dag van de uitvaart, aanstaande donderdag 7 oktober, hangt de vlag halfstok.


-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Duivenplaza het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiƫle ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!


There is no ads to display, Please add some