Pam Nieuwenhuis Duivense sporter van het jaar 2017

Pam Nieuwenhuis Duivense sporter van het jaar 2017

28 januari, 2018 Uit Door admin

Duiven – Zaterdagavond 26 januari heeft de eerste Duivense Sportverkiezing van het jaar plaatsgevonden in Hotel van der Valk in Duiven en hier is Pam Nieuwenhuis tot Sporter van het jaar 2017 verkozen.

Tijdens een show met muziek en dans zijn de sportprijzen uitgereikt in de categorieën -Sporter of sportteam van het jaar -Aangepast sporter of sportteam van het jaar -Sportfoto van het jaar en de meest bijzondere sportprestatie van het jaar.

Henk Nijland reikte samen met Daantje Steenbakkers de prijs uit aan de 14- jarige Pam Nieuwenhuis uit Groessen. ze kreeg deze prijs omdat ze op haar jonge leeftijd op het hoogste niveau paard rijdt en zowel nationale als internationale wedstrijden gewonnen heeft en daardoor een talent voor de toekomst is.

Estée Gerritsen werd winnaar in de categorie; ‘Aangepast sporter van het jaar’. Ze was al eerder genomineerd voor de Paralympische Spelen, maar kon door ziekte van haar paard niet meedoen. De verwachting is dat ze aan de Paralympische spelen in Tokio mag meedoen.

Marcel de Bont, won met een foto van hockeyclub De Westerduiven, de prijs van de ‘Beste Duivense sportfoto’.

Hugo Boschker kreeg de prijs; ‘Meest bijzondere sportprestatie’. Deze triatleet werd tijdens het NK in Almere, ondanks het nemen van een verkeerde afslag en veel extra kilometers toch 2e in de categorie, 70 jaar en ouder.

Mathieu Maanders en Dianne de Geus uit Duiven namen het initiatief voor de verkiezingen.

Bijdrage van Henk Nijland