Plantjesmarkt op de Horsterhof

Plantjesmarkt op de Horsterhof

3 mei, 2024 Uit Door admin

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei 2024 opent Biologische Boerderij de Horsterhof haar deuren voor de jaarlijkse plantjesmarkt. Van 10:00 tot 16:00 uur kunnen bezoekers genieten van een breed assortiment zaadvaste biologische plantjes, rechtstreeks van het erf van de boerderij gelegen aan de Horsterstraat 1 in Duiven.

Wat maakt deze plantjesmarkt zo bijzonder? Ten eerste worden er alleen zaadvaste biologische plantjes verkocht, wat betekent dat de eigenschappen van de zaden hetzelfde zijn als die van hun moederplanten. Dit staat in schril contrast met genetisch gemanipuleerde zaden, waarbij dit niet het geval is. Daarnaast biedt de markt ook door de boerderij zelf opgekweekte planten aan, waardoor bezoekers verzekerd zijn van gezonde en sterke planten.

Het aanbod op de plantjesmarkt is divers en verrassend. Naast de bekende groente- en fruitsoorten zijn er ook minder bekende planten, zoals yacon, dropplant en ananaskers. Bezoekers kunnen kiezen uit een ruime selectie van bloemen, kruiden, pompoenen, fruitstruiken en verschillende soorten peper- en tomatenplanten.

De Horsterhof kweekt al dit moois primair voor eigen gebruik, maar biedt ook moestuinders de kans om hun percelen aan te vullen met het uitgebreide assortiment. Ook liefhebbers van ‘balkonboeren’ worden van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Naast het shoppen voor planten is er op de markt ook ruimte voor gezelligheid. Bezoekers kunnen genieten van drankjes en hapjes, terwijl kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten zoals het bakken van broodjes en het maken en zaaien van iets leuks. Bovendien zijn de boeren van de Horsterhof aanwezig om uitleg te geven over moestuinieren en om eventuele vragen te beantwoorden.

Een laatste oproep van de organisatie: kom zoveel mogelijk op de fiets! Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een duurzamere wereld.

Kom gezellig langs op 3 en 4 mei bij Biologische Boerderij de Horsterhof en laat je inspireren door al het moois dat de natuur te bieden heeft!

Locatie: Biologische Boerderij de Horsterhof, Horsterstraat 1, 6921 AM Duiven