Power Horse Duiven een begrip in Trekpaardenland

Power Horse Duiven een begrip in Trekpaardenland

17 mei, 2018 Uit Door admin

Duiven – De organisatie van Power Horse Duiven kijkt uit naar alweer de 17e editie van het spectaculaire evenement op zaterdag 26 en zondag 27 mei in het Horsterpark in Duiven. Een ware must voor de supporter van het trekpaard.

Op diverse onderdelen wordt door deelnemers uit Nederland, België en Duitsland gestreden om de eer en mooie prijzen. Duiven is 1 van de 6 locaties waar deze wedstrijden worden gehouden. Andere locaties zijn: Haps, Alden Biesen, Tilburg, Noordwelle, Werkendam  en de finale vindt plaats in Halsteren. Het unieke van het Horsterpark is de waterpartij waar de paarden doorheen moeten. Om 09.00 uur begint op beide dagen de wedstrijd. De keuring is reeds om 08.30 uur.

“Het is echt een wedstrijd voor liefhebbers van trekpaarden en kent een groot familiair karakter. Tijdens de wedstrijdelementen is iedereen erg fanatiek, maar daarbuiten gaat men vriendelijk en belangstellend met elkaar om. De menners hebben veel voor deze weekenden over. Ze komen overal vandaan, hebben vaak een marathonwagen en een authentieke kar mee. Daarnaast de grote paarden, voer, wedstrijdkleding en authentieke kleding. Dat betekent een hele organisatie naast het werk en privéleven.  In Duiven worden de authentieke rijtuigen gekeurd en beoordeeld door een vakkundige jury, dus moet alles tiptop in orde zijn”, legt Ellen Kooistra uit. Samen met haar man Gert-Jan, Tjeerd & Annemarie Middelkoop en Dennis Sinkeler vormen zij het bestuur van Stichting Power Horse Duiven. Het evenement kan echter niet draaien zonder de vele vrijwilligers die, soms al jaren, helpen met opbouwen, verbouwen en afbreken van het terrein.

Programma

De duizenden bezoekers komen dit weekend niets tekort. Naast de diverse wedstrijdonderdelen zoals de afstandsrit, dressuur, hindernissen, trekpaardproeven en vaardigheid,  zijn er diverse standhouders op het mooie terrein te vinden. De scouting uit Duiven organiseert diverse leuke activiteiten, zoals het bouwen van een vlot en een brug en zij hebben dit jaar ook een klimtoren mee. “We willen echt een evenement houden dat bij de regio past”, gaat Gert-Jan Kooistra verder.

Horeca

Welling catering uit Duiven plaatst een grote tent en zorgt ervoor dat bezoekers niets te kort komen op culinair gebied. IJssalon La Calamita komt met heerlijk vers ijs.

Keuring

Beide dagen wordt om 08.30 uur een veterinaire keuring gehouden. De paarden moeten echt aan diverse voorwaarden voldoen. Zo moeten ze zeker 4 jaar of ouder zijn, minimaal 650 kilo wegen en koudbloed zijn. “We zetten de paarden, vaak op vrijdagavond, ook allemaal op een weegschaal. Die gewichtsgrens is best belangrijk, kom je niet aan het gewicht dan doe je niet mee”, aldus Gert-Jan.

De Power Horse Competitie Duiven is een gezellig uitje voor het hele gezin. De toegang tot de wedstrijd is beide dagen gratis, alleen voor het parkeren van de auto betaalt u € 2,=.

 Kijk voor meer informatie over het programma op www.powerhorseduiven.nl