Presentatie Poëtische kaart van Duiven, Groessen en Loo

Presentatie Poëtische kaart van Duiven, Groessen en Loo

21 oktober, 2019 Uit Door admin

Op 6 november a.s. wordt om 20.00 u ‘de poëtische kaart van Duiven’ gepresenteerd in de filmzaal van de Ogtent te Duiven. Dit project laat op een kaart van de gemeente plekken zien die door inwoners van de gemeente Duiven door middel van een gedicht beschreven zijn. Tijdens de presentatie, waarop door de dichters geschreven teksten worden voorgelezen, zal de kaart officieel worden bekendgemaakt, waarna deze in het weekend daarop in de Liemers-helemaal-goedkrant op 42.000 adressen wordt bezorgd. Tijdens de avond zullen er ook foto’s worden getoond en is er levende muziek van Kramer en Kramer.

De Poëtische Kaart van Duiven brengt de gemeente in kaart aan de hand van gedichten. Inwoners hebben gereageerd op de oproep hun boeiende plekken te vereeuwigen met een gedicht. Elf inwoners hebben gedichten ingezonden. Op de kaart wordt door middel van verwijzingen aangegeven, waar het betreffende gedicht zich afspeelt. De gedichten zijn onder de kaart afgedrukt. Op deze wijze kan de lezer zich een poëtisch beeld vormen van de gemeente Duiven. Die presenteert zich op haar beurt aan tienduizenden lezers, omdat de poëtische kaart wordt verspreid in de Liemers-helemaal-goedkrant.

De kaart is tot stand gekomen met medewerking van Kunstwerk! Bibliotheek Liemers en Liemers Museum, Leven in de Liemers / Cultuur- en Erfgoedpact van de gemeenten Duiven, Westervoort, Zevenaar en de provincie Gelderland. Het concept is van Humphrey Ottenhof, die ook poëtische kaarten van de gemeenten Westervoort (2018) en Zevenaar (2020) maakt, tezamen de Poëtische Kaart van de Liemers. Bedenker en uitvoerder Humphrey Ottenhof is dorpsdichter van Westervoort en docent creatief schrijven van Kunst Kring Duiven en Kreatieve Kring Westervoort.

foto: Karlo Bolder