Regenboogvlag gehesen op de witte kapel in Duiven

Regenboogvlag gehesen op de witte kapel in Duiven

11 januari, 2019 Uit Door admin

Duiven – De Protestantse Gemeente Duiven heeft woensdag 9 januari de regenboogvlag gehesen aan hun witte kapel, aan de Rijksweg 56B te Duiven.

Hiermee wil deze kerk de inhoud van de Nashville verklaring afkeuren en dat zij er tevens niet mee geassocieerd willen worden.

De Protestantse gemeente Duiven wil een open en veilige gemeente voor homoseksuelen, inter- en transseksuelen zijn. Sowieso is ieder er welkom, ongeacht huidskleur, ras, nationaliteit, geaardheid, gender, rang of stand. Op de online landkaart op www.wijdekerk.nl kun je zien, waar in Nederland je welkom bent in de gemeente als LHBTI-er.

Gevolg hiervan is, dat je als LHBTI-er in de Protestantse gemeente Duiven overal aan mee kunt doen en nergens van bent uitgesloten (niet van samen avondmaal vieren of van ambt of huwelijkszegen).

De Protestantse gemeente is in Duiven de enige gemeente, waar dit kan. In de Liemers en verder de Achterhoek treden gelukkig meer gemeenten toe tot ‘Wijdekerk’ en laten zich zien via het zich op de kaart zetten op www.wijdekerk.nl en met het hijsen van de regenboogvlag. Wijdekerk is een organisatie, die voor LHBT-ers in kaart brengt, welke kerken ‘open’ en veilig zijn voor LHBT-ers.

Ook is de brug bij Westervoort in regenboogkleuren verlicht en hangt de regenboogvlag aan het gemeentehuis te Duiven.

Wie hierover met de Protestantse gemeente in gesprek wil: welkom bij de witte kapel op zondagmorgen 10.30 of op donderdag, vanaf 17 januari: ‘Open kapel’ van 11.00-14.00. Telefonisch en via de site kun ze ons ook vinden: pkn-duiven.nl