Rijksweg, tussen fietsoversteek en de Tamboer bijna 3 weken afgesloten

Rijksweg, tussen fietsoversteek en de Tamboer bijna 3 weken afgesloten

29 maart, 2024 Uit Door admin

Van 2 t/m 19 april is er een tijdelijke afsluiting van een deel van de Rijksweg, tussen de fietsoversteek en de Tamboer in Duiven. In opdracht van het college van Duiven zullen er enkele bomen worden verwijderd uit tuinen langs de Rijksweg. Dit besluit is genomen in november 2023, omdat deze bomen schade veroorzaken aan de omgeving en een aantal van hen in slechte conditie verkeert vanwege beperkte groeiplaatsen.

Gedurende deze werkzaamheden zal er een omleidingsroute worden ingesteld via de Kastanjelaan. Voor fietsers en voetgangers blijft de Rijksweg toegankelijk.

Als onderdeel van het opknapproces worden er alvast drie nieuwe bomen geplant langs de Rijksweg. De komende weken zullen er nog twee bomen worden toegevoegd. De gemeente streeft ernaar om boomsoorten te kiezen die bijdragen aan de biodiversiteit, zoals een iep en een linde.

Dit deel van de Rijksweg zal bijna 3 weken worden afgesloten voor doorgaand autoverkeer van beide kanten, voor de veiligheid van de werknemers en weggebruikers. Deze afsluiting betreft specifiek het gedeelte tussen de fietsoversteek en de Tamboer.