Ruim halve ton voor SamenLoop voor Hoop de Liemers

Ruim halve ton voor SamenLoop voor Hoop de Liemers

10 september, 2018 Uit Door admin

DUIVEN – Afgelopen weekend hebben bijna 500 wandelaars deelgenomen aan de SamenLoop van Hoop de Liemers. De KinderLoop bracht ruim 100 kinderen op de been. De sfeer was ingetogen, positief maar vooral de saamhorigheid voerde de boventoon. Op zondagmiddag 14.00 uur kon de organisatie een eerste tussenstand melden, € 52.802,71. De ervaring leert dat de komende weken dit bedrag nog hoger gaat worden.

Het Horsterpark was omgetoverd tot een wandelparcours met daaromheen kraampjes waar teams hun acties inzetten om nog meer geld in het laadje te brengen. Dat is goed gelukt. Het enthousiasme en de vindingrijkheid van de teams leidde tot verrassende initiatieven. Van voetmassage en reiki, tot zelfgemaakte jam, zelf vogelhuisjes maken, poffertjes en pannenkoeken tot nasi met saté en nog veel meer. Op het podium waren er doorlopend muziekoptredens.

Eregasten
Zonder eregasten geen SamenLoop. 20 gasten met hun begeleider hebben genoten van de ceremonies, workshops en heerlijk eten. Dit alles georganiseerd door vrijwilligers. Zelfs het diner en de lunch is door vrijwilligers bereid, waarbij alles gesponsord is door bedrijven uit de Liemers. Een reactie van eregast: ‘ik had er een beetje dubbel gevoel bij, ik hoef niet zo nodig op de voorgrond. Maar de saamhorigheid van de SamenLoop heeft me geleerd, dat ik er in de strijd tegen kanker niet alleen voor sta! Ik heb genoten.’

Kinderen
Speciaal voor de Kinderen was er een 24 minuten KinderLoop en veel activiteiten op het speelplein. De kinderen hebben samen gezorgd voor ruim € 2.000,-.

Kaarsenceremonie
De Kaarsenceremonie op zaterdagavond was een indrukwekkend moment. Het parcours was verlicht met meer dan 2.000 kaarsen, allemaal opgedragen aan iemand die ziek is of is overleden aan kanker. Het optreden van Lain Barbier werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd.
De organisatie van de Liemerse editie van de SamenLoop voor Hoop kijkt tevreden terug. Iris Melis, voorzitter, is dankbaar voor de inzet van iedereen, wandelaars, vrijwilligers en ook de commissie die ruim een jaar bezig is geweest met de voorbereiding van dit evenement. ‘Ik ben ontzettend trots op iedereen die heeft geholpen om dit evenement neer te zetten. Mijn dank is groot.’

Foto: Walter Verwaal, Fotic