Sinterclub Duiven komt met ‘discussieproof’ Bingoshow op Youtube.

Sinterclub Duiven komt met ‘discussieproof’ Bingoshow op Youtube.

2 november, 2020 Uit Door admin

Sinterclub Duiven viert het grote kinderfeest online.

‘We hadden door corona en de 1,5 meter afstand maatregel al een show met alleen Sinterklaas in beeld bedacht.’ aldus Edwin van Kempen. Hij is met Bas Mannee de drijvende kracht van Sinterclub Duiven.

Google en dochterbedrijf YouTube doen niet alleen Zwarte Piet in de ban, maar ook alternatieve vormen zoals Roetveegpiet. Het grote kinderfeest wordt met de online Sinterklaasbingoshow alsnog gevierd. Sinterclub Duiven bestaat volgend jaar 12,5 jaar. Edwin en Bas zijn van plan dit jubileum in welke vorm dan ook groots te vieren.

Met trots presenteert Sinterclub Duiven de Sinterklaas Bingoshow!
Sinterclub Duiven is al jaren de leverancier van Sinterklaas en Pieten door heel het land. Social-media is voor Sinterclub de laatste jaren heel belangrijk geworden. Onze Sinterklaas heeft meer dan 50.000 volgers op Tiktok en filmpjes, die honderdduizenden keren zijn bekeken op YouTube. Door corona was het Sinterklaasfeest al anders; deze aanscherping van Google verandert daar voor Sinterclub Duiven niets aan .

‘We willen dat het feest in welke vorm dan ook blijft bestaan en doen niet mee aan een ‘pieten’ discussie, die over de rug van de kinderen wordt gevoerd. Sinterclub is ‘out of the box’ gegaan en heeft een Corona-proof evenement bedacht voor de komende Sinterklaasperiode.

Sinterklaas’ Bingoshow is een gratis interactief online spelshow te zien via Google’s dochterbedrijf YouTube, die ook leuk is als je niet met de bingo meespeelt.

Sinterklaas’ Bingo Show is een concept, dat past in de tijd van sociale afstand. Op afstand, maar toch dichtbij en persoonlijk. De spreiding over meerdere dagen is er om de win kans zo groot mogelijk te maken.

Speeldata: zaterdag 21 en zondag 22 november 2020.
Tijdens de online show wordt er gezongen en bingo gespeeld. Sinterklaas kan vragen van kinderen beantwoorden. Het is zelfs mogelijk live te bellen met de Sint in de uitzending. De Bingoshow wordt gepresenteerd door Alberto Radstake, bekend van omroep Gelderland.

Door Corona kunnen er maar een beperkt aantal mensen ‘op de set’ aanwezig zijn. Daarom was al besloten om geen Pieten aanwezig te laten zijn tijdens de shows. De Sinterklaas’ Bingoshow was door corona in feite al ‘discussieproof’.

Maatschappelijk betrokken.
Bij aankoop van een bingokaart, door een bedrijf uit de Liemers, gaat er een gratis bingokaart naar een goed doel. De Liemerse Uitdaging selecteert deze goede doelen. Deze goede doelen zetten zich in voor kwetsbare kinderen door armoede of ziekte in de regio Liemers. Audrey Jeurissen van de Liemerse Uitdaging is voor deze actie de contactpersoon.

Ook worden er in samenwerking met de ondernemersvereniging Centrum Duiven diverse acties bedacht om lokaal winkelen tijdens de sinterklaasperiode te stimuleren, in de gemeente Duiven.

De opbrengst van de bingo is voor het behoud en opwaardering van het sinterklaasfeest in de regio Liemers. ‘We bestaan volgend jaar 12,5 jaar met onze Sinterklaasvereniging en proberen onder andere de originele Pakjesboot 12 naar de Liemers te halen, zodat kinderen daarop een rondleiding kunnen krijgen en de Sint en de Pieten kunnen ontmoeten.

Bas en Edwin blijven enthousiast en positief over het Sinterklaasfeest in de toekomst. Meer info, de prijzenkast en en de site waar de livestream op te zien is www.sinterklaasbingoshow.nl