Succesvolle eerste editie van Elfi’s gezonde buitendag

Succesvolle eerste editie van Elfi’s gezonde buitendag

27 mei, 2024 Uit Door admin

Zondag was ‘Elfi’s Gezonde Buitendag’, een fietstocht langs boeren en telers in de gemeente Duiven. Kinderburgemeester Elfi heeft deze dag georganiseerd voor alle kinderen uit Duiven, Groessen en Loo. Om 10.00 uur gaf ze samen met Harold Zoet, gedeputeerde van de provincie Gelderland BBB, de aftrap bij kwekerij Wilting, waarna alle kinderen op hun eigen tempo de route konden fietsen langs de boeren en de telers. Natuurlijk heeft Elfi zelf ook de route gereden. 

Een dag waarop kinderen uit Duiven, Groessen en Loo boeren en telers bezochten. Ze leerden hier over het werk van de boer en teler, maar ook waar hun eigen eten vandaan komt. Melk komt niet uit een pak, maar van de koe. Sap wordt gemaakt van fruit en fruit groeit weer aan de boom. Ze mochten van alles proeven! Met een routeboekje bij de hand bezochten de kinderen met de fiets de boerenbedrijven in de regio. 

Elfi heeft deze dag georganiseerd samen met een aantal lokale boeren en telers. Zo heeft ze Frank van kwekerij Wilting, de melkboer Van Huet en Theo Wolters van De Stokhorst, en ook melkveebedrijf Vuulink en kippenbedrijf Goris gevraagd of ze mee willen doen. Zij waren meteen enthousiast! 

Het doel van Elfi’s Gezonde Buitendag is om kinderen in de gemeente Duiven bewust te maken van gezond en lokaal eten. En dat het leuk is om naar buiten te gaan. Alle kinderen uit de gemeente hebben via school het boekje van Elfi’s Gezonde Buitendag gekregen. Met dit boekje konden ze langs de boeren en telers, meekijken met hun werk en gratis eten en drinken proeven. Daarnaast staan er in het boekje adressen, de fietsroute, recepten en een quiz.

Kwekerij Wilting, Kaasboerderij Vuulink, Fruitkwekerij de Stokhorst, Pluimveebedrijf Goris en Melkveebedrijf van Huet deden deze dag mee en bij hun op de bedrijven was er veel te bekijken en te doen.

Kinderen kunnen het boekje via bovenstaande link ook uitprinten en zelf op een andere dag de route rijden langs de bedrijven, maar check vooraf of ze geopend zijn en of het mogelijk is om een kijkje te nemen.

Hieronder een impressie van deze dag: