Top2000 in de kerk in Duiven

Top2000 in de kerk in Duiven

21 december, 2018 Uit Door admin

Duiven – Op zondag 30 december zal er in de protestante kerk van Duiven een Top2000 dienst plaatsvinden. Dit is erg bijzonder, omdat deze dienst namelijk niet alleen in het teken staat van geloof, hoop en liefde, maar ook van muziek. Ook jongeren zijn betrokken bij deze bijeenkomst. Kayleigh (15) vertelt over haar bijdrage aan de kerkdienst.

Een bijzondere bijdrage
Kayleigh is een van de drie scholieren die bijdraagt aan het Goed Nieuws Kanaal. Een YouTube kanaal speciaal gemaakt door jongeren van de protestantse kerk in Duiven. Voor de top2000 dienst maakt zij opnames. Maar ook tijdens de dienst zal zij, samen met haar vader, haar eigen bijdrage tonen. “Toen mijn moeder van mij in verwachting was, wisten mijn ouders nog niet hoe zij mij wilden noemen. Een vriend van mijn vader introduceerde hem aan Marillion. Hij werd een fan van de band en van het nummer ‘Kayleigh’. Daar hebben mijn ouders mij toen naar vernoemd.” Kayleigh en haar beide ouders hebben het nummer in hun eigen top 10 gezet en ingestuurd. De dienst is namelijk gebaseerd op de top 10 meest ingestuurde nummers.

De top 10 van Kayleigh
“Ik heb veel met muziek en hoorde van mijn vader dat ik mijn eigen top 10 favoriete nummers kon insturen voor de dienst. Dit heb ik meteen gedaan.” Kayleigh gaat het liefst naar zo veel mogelijk concerten. Haar eerste concert was van Nick&Simon. Maar inmiddels heeft ze haar lijstje al aardig uitgebreid met Ariana Grande, Shaun Mendez, Beyonce en zelfs Justin Bieber.
Deze artiesten maken dan ook een groot deel uit van de top 10 die zij heeft samengesteld. In de toekomst is zij van plan naar nog veel meer concerten te gaan.

Gewoon doen!
Tegen jongeren die nog twijfelen of ze wel naar de Top2000 moeten gaan, zegt Kayleigh het volgende:

“Niet iedereen heeft iets met het geloof. Daarom begrijp ik dat de kerk je best kerk afschrikken. Maar dit is een kerkdienst voor iedereen. Omdat er zo veel muziek bij betrokken is, hoef je niet per se iets met het geloof te hebben. De dienst staat in het teken van geloof, hoop en liefde. Maar we vieren voornamelijk de muziek.”

De dienst zal op zondag 30 december om 14.00 plaatsvinden in de Samen op Weg Kapel in Duiven. Iedereen is welkom! Meer informatie hierover kan je vinden op www.pkn-duiven.nl.