Tweede teststraat is in Duiven geopend.

Tweede teststraat is in Duiven geopend.

12 november, 2020 Uit Door admin

Vanaf afgelopen dinsdag is er een tweede coronateststraat geopend in Duiven. Deze teststraat is naast het Afscheidshuis in Duiven op de Rijksweg 140.

In de coronateststraat naast het Afscheidshuis in Duiven wordt de Abbott COVID-19 Panbio diagnostische sneltest afgenomen. Deze is officieel goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport.

Het product beschikt over een CE-markering. De testkit maakt gedecentraliseerd testen mogelijk en toegankelijk in gebieden waar laboratoriumtesten niet direct beschikbaar zijn. 

  • Sensitiviteit: 93.3% (98.2% voor gevallen met Ct values ≤33)
  • Specificiteit: 99.4%

Heeft u een negatieve uitslag en heeft u Covid-klachten? Dan is het verzoek van de GGD om u daarna ook aan te melden voor een PCR test. Daarom is het noodzakelijk om je ID kaart mee te nemen. (deze gegevens zijn nodig voor de GGD bij een positieve uitslag. Indien u hier niet mee akkoord gaat, kunnen zij geen test uitvoeren. Bij de teststraat zijn ze Wettelijk verplicht om positieve besmettingen binnen 24 uur door te geven aan de GGD.

De kosten voor de test zijn € 99,50 en u krijgt binnen 15 minuten de uitslag van de test. U hoeft niet te wachten op de uitslag, deze zal binnen 15 minuten naar u worden doorgeappt, waarbij het bericht ” positief” of negatief” verschijnt. Heeft u een negatieve uitslag en heeft u Covid-klachten? Dan is het verzoek van de GGD om u daarna ook aan te melden voor een PCR test.

De teststraat is uitsluitend op afspraak.. als er geen aanmeldingen zijn is de teststraat dicht of wijken ze uit naar de grote teststraat in Doetinchem.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website http://www.coronateststraatgelderland.nl


-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Duivenplaza het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiële ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!


There is no ads to display, Please add some