Uitbreiding opvang Oekraïense vluchtelingen

Uitbreiding opvang Oekraïense vluchtelingen

2 augustus, 2022 Uit Door admin

Miljoenen mensen zijn door de oorlog uit Oekraïne gevlucht. Ruim 70.000 daarvan verblijven in Nederland. Ook de gemeente Duiven vangt vluchtelingen op. Op dit moment is er in Duiven een opvanglocatie voor 24 Oekraïners in De Stek. Dat is echter niet voldoende gezien de grote aantallen ontheemden.

Uitbreiding gemeentelijke opvang
Er moeten in Duiven meer opvangplekken komen en ook voor langere tijd. Samen met Innerwaard en het bestuur van de KerkvoorNu worden de opvangplekken met de nodige tientallen uitgebreid.

De bestaande opvanglocatie De Stek blijft langer open en er komen extra opvangplekken. Ook wordt het voormalige schoolgebouw van de Groene Ring Noord als opvanglocatie ingericht. Dit in combinatie met het regionale onderwijs voor Oekraïense kinderen dat daar al plaatsvindt.

Het schoolgebouw wordt eerst verbouwd. Het moet voldoen aan eisen voor onder andere brandveiligheid, worden voorzien van sanitaire voorzieningen en privacy bieden. Naar verwachting kunnen in de herfst de vluchtelingen in dit gebouw welkom worden geheten.

Samen ons steentje bijdragen
Het kabinet heeft burgemeesters opgedragen te voorzien in de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Huub Hieltjes, burgemeester van de gemeente Duiven: “Ik ben dankbaar voor de inzet van de KerkvoorNu en die van Innerwaard. Mede dankzij hun inspanningen kunnen we de vluchtelingen een goed verblijf in onze gemeente bieden.”