Van oud Hollands tot wereldmuziek bij folkcafé de Liemers

Van oud Hollands tot wereldmuziek bij folkcafé de Liemers

19 november, 2018 Uit Door admin

Vrijdag 7 december kunt uweer genieten tijdens deze bijzondere avond waar veel Nederlandstalige muziekis te horen.

Paul Mulder zal een muzikale lezing geven met als titel, ‘De Leeshond’. De columns die Paul schreef voor de Gelderlander zijn verschenen in het boek ‘De Leeshond’, samen met veel van zijn liedteksten. Verder schrijft hij over rivieren en grenzen,roem en dukaten, høken en huilen, opa en oma, het leven in de Liemers en nog veel meer. Tijdens deze muzikale lezing worden de veelal humoristische columns afgewisseld met bijpassende liedjes.

Gerard Slutter en Louis Roes treden regelmatig op als duo. Daarbij zingen zij afwisselend hun eigen repertoire, maar ook samen. Hits uit de jaren ’50, ’60 en ’70. Maar ook eigen nummers, evergreens en ballads. De aankondiging van de nummers loopt bij Louis nogal eens uit op een chaotisch hilarisch verhaaltje.

Hun nieuwe programma heet ‘Nederlandse Smart liedjes’. Kun je zingen, zing dan mee. Wil je niet zingen? Geen probleem, als je er maar bij bent. Muziek speciaal voor de jeugd van vroeger.

De band Alkina treedt regelmatig op met hun traditionele instrumenten, welke een lust voor oor en oog zijn voor de liefhebber. Na hun TV-debuut treden zij op door heel het land op prachtige locaties en op diverse festivals. Als basis komt de native flute naar voren, welke begeleidt wordt door o.a. de didgeridoo. Maar ook de Russische RAV drum is een genot om naar te luisteren.

Folkcafé de Liemers is te vinden aan het Remigiusplein 9 te Duiven. De zaal gaat om 20:00 uur open. De toegang is gratis. Meer info is te vinden op www.folkcafe-de-liemers.webnode.nl