Verkeerschaos bij nieuwe KFC in Duiven

Verkeerschaos bij nieuwe KFC in Duiven

27 juni, 2021 Uit Door admin

Vorige week heeft Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) haar restaurant met drive thru geopend op bedrijventerrein Seingraaf in Duiven, enkele weken nadat broodjeszaak Subway hun winkel in hetzelfde pand openden.

De opening van de KFC heeft sinds de opening voor veel verkeersproblemen geleid, auto’s staan tot op de Rivierweg te wachten om de kipsnacks van KFC te bemachtigen via de drive thru. Hierdoor ontstaan er gevaarlijke verkeerssituaties, auto’s die omkeren, verkeer dat vast staat op het kruispunt en bewoners en bedrijven die aan de IJsseldijk gevestigd zijn die de dijk op willen, moeten tegen het verkeer langs de file rijden.

De verwachting is dat de problemen nog groter gaan worden als de Subway binnenkort haar zogenoemde pick up point gaat starten. Je kunt dan de auto voor de deur parkeren, bestellen en betalen met de mobiele telefoon en een medewerker van Subway brengt dan de bestelling naar de auto.

Ook is het de vraag hoe het verkeerstechnisch gaat als meerdere bedrijven zich daar gaan vestigen, en dan met name de horecazaken die er nog bij komen aan de andere kant van de Driegaardensestraat.

De verkeersoverlast is één punt, want sinds de opening van de KFC klagen de bewoners ook over het zwerfaval dat langs de IJsseldijk en omgeving gedumpt wordt. De bedrijven en de bewoners ervaren sinds de opening veel hinder van de nieuwe bedrijvigheid op industrieterrein Seingraaf. Enkele bedrijven en bewoners hebben de KFC, de gemeente en de politie al aangeschreven over de onstane situatie. De politie heeft aangegeven dat er gecontroleerd gaat worden op de mensen die langs de file tegen de richting in rijden (spookrijders).

foto: yolande kruizinga