Verkeersmaatregelen voor veiliger Klarinetstraat en Opaal

Verkeersmaatregelen voor veiliger Klarinetstraat en Opaal

5 januari, 2024 Uit Door admin

De maximumsnelheid in de Klarinetstraat en de Opaal is 30 kilometer per uur. Maar de inrichting van de weg past niet bij een 30-kilometerzone. De weg nodigt uit tot harder rijden. Hierdoor ontstaan onveilige situaties. De gemeente wil daar iets aan doen en vraagt inwoners mee te denken via www.duiven.nl/klarinetstraat-opaal.

 

De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de verkeersveiligheid op de Klarinetstraat en de Opaal. Hierbij zijn klachten, meldingen, verkeersongevallendata en snelheidsgegevens bekeken. Hieruit is gebleken dat er maatregelen nodig zijn om de veiligheid te verbeteren voor alle weggebruikers.

 

Kleine maatregelen voor meer veiligheid

Het verbeteren van de verkeersveiligheid kan op verschillende manieren, met kleine of grote aanpassingen aan de weg. Een complete herinrichting van de weg doet de gemeente samen met groot onderhoud aan het riool of de bestrating. Dit staat voorlopig niet op de planning. Daarom neemt de gemeente nu kleinere maatregelen om de snelheid omlaag te krijgen en de verkeersveiligheid te vergroten. Waar dat mogelijk is, wordt de weg ook groener.

 

Voorstellen bekijken en reageren

De voorstellen zijn te vinden via www.duiven.nl/klarinetstraat-opaal. Iedereen kan tot en met vrijdag 14 januari 2024 reageren op de voorstellen en zelf ideeën toevoegen. Bewoners van beide straten hebben hierover ook een brief gehad. De gemeente neemt de reacties waar mogelijk mee in de verdere ontwerpfase.