Verkoop laatste kavel Synergiepark InnoFase

Verkoop laatste kavel Synergiepark InnoFase

3 mei, 2023 Uit Door admin

Synergiepark InnoFase heeft nog één beschikbare kavel van 4,5 ha, die per 20 juni wordt aangeboden voor de verkoop. De gemeente Duiven heeft uitgesproken ambities met betrekking tot de kwaliteit van onderlinge samenwerking tussen de bedrijven op dit specifieke bedrijventerrein. Circulaire economie, slimme energiesystemen en industriële samenwerking vormen daarin de speerpunten. Er wordt gezocht naar de best passende partij, die aansluit bij de bestaande activiteiten op InnoFase.

 

Synergiepark InnoFase is een bedrijventerrein van ca 66 hectare, gelegen aan de A12 in Duiven en dé vestigingsplaats in Oost-Nederland voor ondernemingen die actief zijn in de circulaire economie. Samen met de twaalf bedrijven die op het terrein gevestigd zijn, richt InnoFase zich voornamelijk op het hergebruik van grondstoffen en energie. Dit gebeurt met onderlinge uitwisseling van in- en uitgaande stromen, zoals warmte, elektra, water, biogas, biomassa en restmaterialen. Door deze manier van werken wordt de CO2- en stikstof voetafdruk geminimaliseerd en wordt er bespaard op primaire grondstoffen, energie, transport en ruimtebeslag. Daarnaast zal de komende jaren een systeem worden ontwikkeld, waardoor de lokale opwek, de opslag en omzetting en het verbruik van energie in onderlinge balans wordt gebracht (de zogenoemde de Smart Energy Hub InnoFase).

 

Burgemeester Huub Hieltjes is enthousiast over de samenwerking tussen de bedrijven op InnoFase en verwacht dat het bedrijf dat zich op dit kavel gaat vestigen, ook onderdeel wordt van deze samenwerking. “De gemeente Duiven zet in op duurzaamheid en innovatie. InnoFase is één van de grote voorbeelden in onze gemeente waar dagelijks aan deze ambities gewerkt wordt. Daarnaast bieden we een thuis aan veel innovatieve bedrijven. Ik ben dankbaar voor de samenwerking van zoveel bedrijven en organisaties.”

 

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de kavel kunnen zich inschrijven om in aanmerking te komen om zich te vestigen op InnoFase. Op 7 juni vindt de informatiedag plaats voor geïnteresseerde bedrijven. De inschrijving via TenderNed is geopend op 20 juni en sluit op 19 september 2023.

foto’s: www.innofase.com