Verlichte trekkertocht trekt door Duiven, Loo en Groessen

Verlichte trekkertocht trekt door Duiven, Loo en Groessen

16 december, 2023 Uit Door admin

Zaterdagavond werd het donkere landschap van Duiven-Loo en Groessen op spectaculaire wijze verlicht door een indrukwekkende stoet van schitterend versierde tractoren. De trekkers trokken door de dorpen om langs verzorgings- en bejaardenhuizen in de regio te rijden, en op hun weg werden ze vergezeld door een menigte enthousiaste toeschouwers.

Trekkertocht De Liemers trok vorige week ook al veel bekijks toen dezelfde stoet van Zevenaar naar Didam reed en hun reis eindigden bij Juffrouw Tok in Nieuw-Dijk. Beide routes trokken enorm veel belangstelling langs de weg.

Kinderburgemeester Elfi Lukkassen en burgemeester Huub Hieltjes waren zaterdag bij de start van de tocht door Duiven/Loo en Groessen aanwezig om de openingshandeling te verrichten. Langs de route stonden veel toeschouwers, jong en oud, om de prachtig versierde trekkers te bewonderen. Voor de jonge kinderen langs de kant van de weg was het helemaal een feest. Ze telden vol enthousiasme de trekkers, soms met de handen voor de oren vanwege het vrolijke getoeter. 

De organisatie van deze optochten ligt in handen van de branchevereniging LTO voor wat licht in de duisternis. Een grote pluim voor de organisatoren en de deelnemers van deze mooi tocht! Hierdoor hebben ze vele lichtpuntjes gegeven voor velen in deze donkere dagen!

foto’s: H. Lukkassen

Beelden van de optocht die vorige week van Zevenaar naar Didam reed: