voor 1,2 miljoen euro aan computerapparatuur gestolen in Duiven

voor 1,2 miljoen euro aan computerapparatuur gestolen in Duiven

30 april, 2019 Uit Door admin

Duiven – Tussen zaterdagavond 30 maart en zondagmiddag 31 maart hebben inbrekers voor 1,2 miljoen euro aan computerapparatuur gestolen uit een vrachtwagen op het industrieterrein aan de Impact in Duiven.

De daders en hun werkwijze zijn door een aantal camera’s vastgelegd.

Lading klaargelegd
Op het industrieterrein vernielen de mannen een stuk hekwerk om het terrein op te komen. Nadat ze in anderhalf uur in een aantal opleggers inbreken en de lading daarvan klaarleggen, verschijnt rond 06.20 uur die zondagochtend een handlanger met een vrachtwagen.

Oplegger meegenomen
De eerste lading gestolen goederen wordt in de eigen truck geladen, die tegen 06.45 uur vertrekt. De rest van de buit leggen leggen de mannen in een oplegger van het distributiebedrijf.

Kort na 12.00 uur verschijnt er een trekker in beeld. De oplegger wordt aangekoppeld, waarna de dieven ermee vandoor gaan – via de A12 in de richting van Utrecht. De politie heeft de meegenomen aanhanger later leeg aangetroffen in Weert.

Het lijkt erop dat de daders hebben geprobeerd delen van de buit in Duitsland te verkopen. Alle gestolen apparatuur is van het merk Hewlett Packard. De volledige lijst, met serienummers, is hier te downloaden.

Kostbare buit
Laat het de politie weten als u een of meerdere van de producten ergens te koop aangeboden ziet. Het gaat om bijna tweeduizend laptops, waaronder veel van de types:

HP Pavilion, zowel met 14- als 15-inch beeldschermen, 11-inch Chromebook, 15-inch gaming-editie HP OMEN en x360 ‘convertible’ tablet/laptop-combinatie met 14″ scherm. Daarnaast zijn ook vijftien 27-inch desktopmonitors meegenomen. Wie weet waar de gestolen laptops en/of monitors nu zijn? Heeft u er misschien een aantal te koop aangeboden gezien?

De politie vraagt uw hulp de groep daders op te sporen. Herkent u (een van) de mannen op de bewakingsbeelden, heeft u informatie over de omvangrijke diefstal of weet u waar de gestolen apparatuur is? Geef het alstublieft door op 0800-6070 of vul het online tipformulier in. Wilt u anoniem blijven, kunt u 0800-7000 bellen.

Bron en beeldmateriaal: Opsporing Verzocht