Voorrangssituatie Eltensestraat wordt per direct teruggedraaid

5 februari, 2014 Uit Door admin

1661281_534031773371517_391023242_n (1)Duiven – Vanochtend heeft het college van B&W van de gemeente Duiven in een spoedvergadering unaniem besloten om de voorrangssituatie ter hoogte van de Eltensestraat-Parallelweg in Duiven per direct terug te draaien.

De gemeente Duiven neemt hiermee haar verantwoordelijkheid om verdere onrust en gevaarlijke verkeerssituaties te voorkomen.

Aanleiding voor dit besluit zijn de ongeruste reacties van veel inwoners en weggebruikers op de voorrangssituatie bij het spoor aan de Eltensestraat ter hoogte van de Parallelweg. Onlangs is daar de verkeerssituatie gewijzigd om zo de Snelfietsroute De Liemers mogelijk te maken. Fietsers op deze snelfietsroute kregen, ter hoogte van de spoorwegovergang, voorrang op verkeer dat over de Eltensestraat reed. Deze situatie heeft afgelopen weken tot onrust bij de inwoners en weggebruikers geleid en ook zijn er ongelukken gebeurd.

In de regel hebben weggebruikers een gewenningsperiode nodig om aan een nieuwe verkeerssituatie te wennen. In dit geval gaat het echter om een extra gevaarlijke situatie vanwege de spoorwegovergang. Vooral veel lokaal verkeer, dat de verkeerssituatie uit het verleden kent, is minder alert op gewijzigde situaties, wat leidt tot ongelukken waar onder andere fietsers bij betrokken zijn.

Op dit moment worden er diverse verkeersmaatregelen getroffen om de voorrangssituatie terug te draaien.