Vrijwilligers van inloophuis de Herberg winnen lokaal compliment 2014

8 december, 2014 Uit Door admin

Westervoort0101Westervoort – op zondag 7 december hebben de vrijwilligers van inloophuis De Herberg tijdens het vrijwilligersfeest in zalencentrum Wieleman het lokaal compliment uitgereikt gekregen.

Het was een heel gezellig vrijwilligersfeest met alle vrijwilligers uit Westervoort. Een heuse Dinner Show met lekker eten en daarna was er tijd voor feest met optredens van Hanneke Engels met muzikale begeleiding van het DT Orchestra. Tot slot volgde de uitreiking van een cheque van 500 euro aan de vrijwilligers van Inloophuis De Herberg door burgemeester van Hout

In totaal zijn er 19 inzendingen binnen gekomen voor het lokaal compliment, uit de laatste drie genomineerden heeft de jury de vrijwilligers van De Herberg gekozen omdat ze voorzien in een steeds meer toenemende behoefte, men kan bij de Herberg terecht voor een luisterend oor, een goed advies, gezelligheid en het treffen van gelijkgestemden.
Ook het inzamelen van kleding speelgoed en voedsel voor hen die het nodig hebben en tevens ook met de werkgroep Westervoort voor Westervoort waardoor inzamelingen voor wasmiddelen en voedselpakketten zijn gerealiseerd voor minder bedeelde inwoners van Westervoort en nog veel meer goede dingen doen ze voor de Westervoortse inwoners die het hard nodig hebben doen.

De twee andere genomineerden waren Stefan Reijers van fysiotherapie Westervoort voor het organiseren van de senioren wandeldriedaagse, een jaarlijks evenement voor mobiele en minder bewoners van Westervoort, en Monique Schriever van Schoonheidssalon Odeon voor het organiseren van “Viva la Donna dag” een verwendag voor vrouwen die kanker hebben of hier voor behandeld zijn.

Ieder jaar wordt het Lokaal Compliment uitgereikt aan een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie in Westervoort die zich het afgelopen jaar heeft onderscheiden door bijvoorbeeld:
vernieuwend te zijn geweest, met name ten aanzien van de organisatie van het vrijwilligerswerk of zich creatief te hebben getoond ten aanzien van het vrijwilligerswerk of
een zichtbaar en ontwikkeld initiatief te hebben genomen voor de leefbaarheid van Westervoort.

De vrijwilligers van Inloophuis De Herberg ontvingen van burgemeester van Hout een cheque van 500 euro.