Vrijwilligerscentrale Mikado organiseert vrijwilligersavond samen met gemeente Duiven

Vrijwilligerscentrale Mikado organiseert vrijwilligersavond samen met gemeente Duiven

30 november, 2018 Uit Door admin

Op donderdagavond 14 maart 2019 bedankt de gemeente Duiven weer alle vrijwilligers die zich het afgelopen jaar belangeloos hebben ingezet in de gemeente Duiven. Ook dit jaar wordende vrijwilligers in het zonnetje gezet en krijgen alle vrijwilligers een mooie en gezellige avond aangeboden.

Dit jaar speelt de Vrijwilligerscentrale Mikado een belangrijke rol in de organisatie. Door mede organisator te zijn bij de Vrijwilligersavond wordt de Vrijwilligerscentrale van Mikado meer zichtbaar voor inwoners en potentiële vrijwilligers. De Vrijwilligerscentrale neemt een belangrijk deel van de uitvoering van de avond op zich door onder andere: de nominaties voor de vrijwilliger van het jaar te organiseren, de aanmeldingen voor de avond zelf bij te houden en te zorgen voor de contacten met vrijwilligers. Ook het maken van de nominatiefilmpjes is één van de taken.

De vrijwilligersavond heeft dit jaar ook weer drie categorieën:

  • Groepsprijs;
  • Jongerenprijs t/m 25 jaar;
  • Grote vrijwilligersprijs.

Er wordt een “Wall of fame” gemaakt voor alle genomineerden. Hierbij worden grote posters met logo’s en namen van de organisaties/genomineerden genoemd. De avond staat echt in het teken van alle vrijwilligers. Door het vertonen van de filmpjes krijgen alle aanwezigen een beter beeld van de genomineerden en mogen zij nog één keer stemmen op één van de genomineerden.

Wethouder Johannes Goossen is blij met de actievere rol van Mikado Welzijn om de waardering van vrijwilligers handen en voeten te geven. Voor de wethouder is Mikado dè verbinding tussen verenigingen / vrijwilligersclubs en de inwoners. Mikado moet de spil zijn binnen alles wat met vrijwilligerswerk, -aanbod en –vacatures te maken heeft. Om die rol steviger in te kunnen vullen, is het van belang dat Mikado ook een centrale positie inneemt in de voorbereiding van de jaarlijkse vrijwilligersavond. Kortom heb je namen van actieve vrijwilligers of clubs, bezoek dan de website van Mikado en stel hen voor als kandidaat-prijswinnaars en vraag Mikado meteen naar de meerwaarde voor jouw club

Wilt u zich aanmelden of een vrijwilliger/groep vrijwilligers nomineren dan kan dat vanaf maandag 3 december via: https://www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/duivenwestervoort/Vrijwilligersfeest.