Wederom een geslaagde editie van de zeepkistenrace in Groessen

Wederom een geslaagde editie van de zeepkistenrace in Groessen

11 september, 2022 Uit Door admin

Groessen – Zondag is de tweede editie gehouden van de zeepkistenrace in Groessen. Diverse creaties kwamen uit de grote laadbak rijden die als startschans op het viaduct bij de Aa geplaatst was. In totaal hebben 31 deelnemers/teams zich aangemeld voor deze editie van de zeepkistenrace. 

Onder een stralend zonnetje kwamen de omgebouwde zeepkisten naar beneden van het viaduct. De organisatie had dit jaar een paar extra hindernissen in de baan gemaakt waaronder een schuimkanon en een waterbak waar de deelnemers doorheen moesten om de eindstreep te halen. Alle deelnemers mochten meerdere keren naar beneden en deden dit dan ook vol enthousiasme. Jong, oud, man, vrouw, iedereen durfde met een vaart naar beneden.

Honderden mensen kwamen naar de Aa om te kijken naar de mooie ontwerpen van de deelnemers en natuurlijk om te zien wie het snelst bij de finish was. Dit jaar was er een grote tent opgezet op het veld waarin tot in de avond muziek was. Ook was er een frietkraam en een bar waar het nodige te drinken en te eten was. 

Brommers Kieken
In de pauze van de zeekpkistenrace kwamen de leden van de brommerclub Gruosna terug van hun toertocht door de Liemers. Oude brommers, van oude Sparta’s uit 1961 tot en met de Zundapps uit de jaren ’90 kwamen het viaduct over en stalden hun bromfiets zodat iedereen de oude brommers konden bekieken.

Na de pauze werd er nog gereden voor de finale en daarna kon iedereen genieten in de tent van de gezellige muziek van DJ Henri van Vossen, De organisatie spreekt van een nog groter succes dan de eerste editie en volgend jaar komt er zeker een weer een editie. 

 

Zeepkistenrace Groessen 2022 aftermovie from Kevin Geurts on Vimeo.