Weekmarkt Duiven verhuist naar parkeerterrein Thuvinestraat

Weekmarkt Duiven verhuist naar parkeerterrein Thuvinestraat

4 september, 2020 Uit Door admin

Vanaf 15 september verhuist de weekmarkt van Duiven permanent naar het parkeerterrein Thuvinestraat. In het verleden werd de weekmarkt hier ook langere tijd gehouden, omdat er toen werd gebouwd rondom het Remigiusplein.

De marktkooplieden hebben bij de gemeente aangegeven dat ze de weekmarkt graag weer verplaatst zien worden naar de oude locatie: parkeerterrein bij de Thuvinestraat. Dit parkeerterrein is beter bereikbaar met de auto en de markt is daar beter zichtbaar. Bijvoorbeeld voor automobilisten die voorbij rijden. De marktkooplieden verwachten dat de markt daardoor meer bezoekers trekt. En dit is belangrijk voor de weekmarkt, om ook in de toekomst te kunnen blijven bestaan.

Daarnaast blijft er onvoldoende plek over voor de weekmarkt op het Remigiusplein, nu er aan de achterzijde van LIDL horeca met terrassen komt. Ook moet er voldoende ruimte zijn voor hulpdiensten in geval van calamiteiten en om te kunnen bevoorraden.

Parkeerverbod
Wat belangrijk is om te weten: tussen maandag 20.00 uur en dinsdag 15.00 uur kan op een deel van de plekken niet worden geparkeerd. Met verkeersborden wordt aangegeven waar dat niet mag. Auto’s die er wel staan, worden weggesleept.