Weer een geslaagde Roefeldag in Duiven

Weer een geslaagde Roefeldag in Duiven

26 juni, 2018 Uit Door admin

Duiven – Het was afgelopen zaterdag weer een geslaagde Roefeldag in Duiven. Bijna 800 kinderen met 145 begeleiders zijn op deze dag bij 115 bedrijven in Duiven en omgeving op bezoek geweest om kennis te maken met de verschillende beroepen en bedrijven.

Kinderen gingen bij diverse bedrijven in Duiven en omgeving “roefelen”, roefelen is het te snuffelen aan de diverse beroepen en bedrijven en om op deze manier te zien wat er allemaal te doen is op de arbeidsmarkt. Groepen kinderen gingen bij meerdere bedrijven en instellingen langs, zo werd er bij de voedselbank in Groessen een bezoek gebracht,  ook konden kinderen bij notaris mr. J. van Swetselaar kijken wat een notaris allemaal doet.  Ook bij New York Pizza gingen de kids op bezoek en bakten hun zelfgemaakte pizza’s. Tevens werden er roefelstops gemaakt bij Stal Veldenhof in Groessen, de brandweer en Hotel van der Valk Duiven. 

De kinderen gingen ook roefelen bij Tesla, tosti’s maken bij cafe Bij de Buren en een conditie circuit bij Gym Matthijs in de OGtent, tevens brachten de groepen met kinderen een bezoek aan het gemeentehuis in Duiven om te zien wat ze daar allemaal doen. Zo werd er ook een bezoek gebracht aan budovereniging Yusei Gachi, dierenpension De Bongerd, Jumbo Duiven aan het Eilandplein, en namen ze een kijkje bij eethuis Peyman. Er werd gekookt bij ‘t Veer en heel gaaf vonden de kinderen het roefelen bij Kartbaan Duiven. 

Ook zijn de kinderen op bezoek gegaan bij de politie Zevenaar, ICT@work en bij DUOcoaching en is er een bezoek gebracht bij de vuilverbrandingsoven van de SUEZ. Ook brachten groepen kinderen een bezoek aan Image and More fotografie in Zevenaar waar ze tevens een leuke fotoshoot mochten doen. 

Al met al een geslaagde en goed georganiseerde roefeldag. De organisatie bedankt alle bedrijven, begeleiders, chauffeurs en andere vrijwilligers voor hun medewerking, ook worden de sponsoren bedankt voor hun bijdrage.

Klik om cookies te accepteren deze inhoud te activeren