Wethouders gemeente Duiven en Westervoort: “Geweld tegen vrouwen moet stoppen”.

Wethouders gemeente Duiven en Westervoort: “Geweld tegen vrouwen moet stoppen”.

25 november, 2023 Uit Door admin

De gemeenten Duiven en Westervoort zijn medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Zij sluiten zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt van 25 november t/m 10 december de Westervoortse brug en het monument op het Remigiusplein in Duiven oranje. Ook wappert van 25 november tot 10 december de Orange the World vlag bij beide gemeentehuizen. Op de sociale media-kanalen vragen de gemeenten aandacht voor het onderwerp.

 

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld
In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Wethouder Jan Derksen: ‘Met het verlichten van de brug en het uithangen van de vlag verklaart Westervoort zich solidair met deze campagne, want geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen.’ Wethouder Johannes Goossen: ‘Dit moet echt stoppen. Laten we met elkaar werken aan een veilige wereld voor iedereen.’ De Verenigde Naties hebben 25 november benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen. De campagne duurt tot 10 december.

 

Aan de Orange the World campagne doen meer dan honderd landen mee.
In Nederland doet inmiddels een overgrote meerderheid van de gemeenten en provincies jaarlijks mee aan de campagne. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Meer informatie over de Orange the World campagne is te vinden op www.orangetheworld.nl.