Woning in Duiven gesloten vanwege illegale hennepdrogerij

Woning in Duiven gesloten vanwege illegale hennepdrogerij

17 mei, 2023 Uit Door admin

In een woning aan de Titan in Duiven heeft de politie eerder dit jaar een illegale hennepdrogerij aangetroffen. Bij het doorzoeken van de woning trof de politie vier droognetten met daarin ruim 9 kilo henneptoppen aan. Daarom heeft de burgemeester deze woning op 16 mei 2023 voor drie maanden gesloten. 

 

Burgemeester Huub Hieltjes: “We pakken alle drugcriminaliteit in onze wijken aan. In de eerste plaats omdat drugsgebruik grote gezondheidsrisico’s meebrengt. Daarnaast leidt drugshandel tot overlast en onveiligheid.”

 

De Opiumwet geeft de burgemeester de bevoegdheid om een woning te sluiten. De drogerij in deze woning droeg bij aan de handel in softdrugs. Door de sluiting is het pand niet meer beschikbaar voor de productie van softdrugs. Wie de overtreding in de woning heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij niet van belang.

 

Veiligheid is een taak van de gemeente en van alle inwoners. Daarom is het belangrijk dat inwoners ook zelf opletten en verdachte situaties melden bij de politie (0900 88 44). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 70 70). Samen houden we de gemeente veilig!