Woningbrand op de Lijsterbeslaan in Duiven

Woningbrand op de Lijsterbeslaan in Duiven

30 oktober, 2023 Uit Door admin

In de vroege uren van maandag 30 oktober, werd de rustige wijk in Duiven opgeschrikt door een flinke woningbrand op de Lijsterbeslaan. Om 00:15 uur werd de brandweer gealarmeerd, en binnen enkele minuten arriveerden zij op de plaats des onheils om te strijden tegen de vlammen die wel vijf meter hoog oplaaiden.

De oorsprong van de brand wordt vermoedelijk toegeschreven aan een elektrische fiets die in een schuur werd opgeladen. De exacte omstandigheden rondom het ontstaan van de brand worden momenteel nog onderzocht, maar het lijkt erop dat de elektrische fiets een kortsluiting veroorzaakte, wat leidde tot de vuurzee.

De vlammen verspreidden zich razendsnel en sloegen over naar de aangrenzende woning, waardoor zowel de schuur als het huis schade opliepen. De aanwezige bewoners werden gelukkig op tijd gewaarschuwd en konden veilig het pand verlaten, maar de materiële schade is aanzienlijk. De brandweer kwam snel ter plaatse en zette alles op alles om de brand onder controle te krijgen. Het bluswerk duurde enige tijd, maar uiteindelijk werd de situatie veiliggesteld. I.v.m. instortingsgevaar heeft de gemeente de omgeving afgezet.

 

Bijdrage van Peter Bos