Woonzorg Nederland verkoopt wooncomplex in Duiven aan Urban Interest

Woonzorg Nederland verkoopt wooncomplex in Duiven aan Urban Interest

22 december, 2023 Uit Door admin

Woonzorg Nederland heeft een van haar wooncomplexen in Duiven overgedragen aan ontwikkelaar Urban Interest. Het complex is niet langer geschikt voor de seniore doelgroep. Het gaat om het wooncomplex De Horst aan de Van Goyenstraat 65 t/m 111 in Duiven en telt 24 appartementen. Urban Interest is vanaf 15 december de nieuwe eigenaar. ABC Capital heeft de verkoop begeleid.

“We zijn erg blij dat we een geschikte partij hebben gevonden om het wooncomplex De Horst aan over te dragen. We weten zeker dat het complex in goede handen is bij Urban Interest”, aldus Woonzorg Nederland bestuursvoorzitter Cees van Boven.

Uitbreiding portefeuille
Barbara Westrik, CCO Urban Interest, bedankt Woonzorg Nederland voor de plezierige samenwerking en het vertrouwen in de organisatie. “Dit kleinschalige complex past uitstekend binnen onze lange termijn visie, waarin wij sociale huurwoningen in heel Nederland aan de portefeuille toevoegen en deze verder zullen verduurzamen.”

Bram van Meijl manager kantoren, acquisitie en dispositie bij Urban Interest voegt toe: “We zijn bijzonder content met deze aankoop. Dankzij de coöperatieve opstelling van zowel Woonzorg Nederland als de adviseur ABC Capital, was de aankoop een bijzonder plezierig proces. En bovenal een prima aanvulling op onze

portefeuille in een segment waarin we verwachten op korte termijn meer soortgelijke acquisities te kunnen doen.“

Met de opbrengst van de verkoop wil Woonzorg Nederland extra woningen bouwen en aankopen die passen bij de seniore doelgroep. Vanwege de toenemende vergrijzing en de krapte op de woningmarkt is er een grote vraag aan passende huisvesting voor senioren. Om de behoefte op te vangen heeft de seniorenhuisvester de ambitie om met 500 eenheden per jaar uit te breiden, tot zo’n 7000 extra eenheden in 2035.