Zwerfafval opruimen tijdens het hardlopen met de Plogging Run

Zwerfafval opruimen tijdens het hardlopen met de Plogging Run

9 juni, 2018 Uit Door admin

Loopgroep FroS en Stichting GoClean De Liemers, beiden winnaars van de vrijwilligersprijs 2017 van de Gemeente Duiven, hebben de handen ineengeslagen. Samen organiseren zij op 25 augustus 2018 een Plogging Run.

Ploggen is tijdens het hardlopen zwerfafval opruimen. Ploggen is overgewaaid uit Zweden en een samenvoegsel van het Zweedse woord Plocka up (oprapen) en jogging.

Hou jij ook van hardlopen en stoor jij je ook aan zwerfafval in de natuur, dan is ploggen echt iets voor jou! Plogging is goed voor het milieu, maar ook voor je conditie. Iedereen die kan hardlopen is van harte uitgenodigd. Jong, oud en rolstoel gebonden.

Start en finish van de run zullen in het Horsterpark bij het theepaviljoen zijn. De aanvangstijd is 10.00 uur. Voor kinderen is er een aparte route alsook voor rolstoeldeelnemers. Voor overige deelnemers wordt gezorgd voor meerdere afstanden. Handschoenen, hesjes, vuilniszakken en Wimmers worden geregeld door de organisatie.

Met elkaar zorgen we voor een gezellige ochtend en een Clean Duiven en Westervoort. Voor opgave en meer informatie kan gemaild worden naar info@goclean-deliemers.nl. de organisatie hoopt veel ploggers te mogen begroeten